Image
image
image
image


Training:


Träningens gång:

CHINKON: Träningen börjar alltid med en meditation på ca 5 min.

UPPVÄRMNING: Den fysiska träningen inleds alltid med diverse gymnastiska övningar för att få igång pulsen, samt för att minimera risken för skador.

KIHON: Innebär grundträning. Man tränar slag, sparkar, blockeringar, förflyttningar, rullningar etc. Den här typen av träning sker vanligtvis i ensam form, men kan även göras i parform. Dessutom tränar man formträning, hokei, enligt ett förutbestämt mönster av grundtekniker.

JITSUGI: Betyder teknikträning. Man tränar två och två, där en agerar attackerare och en försvarare. Man tränar både hårda och mjuka tekniker. Hårda tekniker, goho waza, är tekniker där man försvarar sig mot ett eller flera slag och sparkar. Mjuka tekniker, juho waza, är tekniker där man lär sig försvar mot olika grepp och kast.

EMBU: Är en uppvisnings- och tävlingsform.
Det går till så att två personer sätter ihop ett program på 1,5-2 min av hårda och mjuka tekniker och sedan bedöms utförandet av tekniker. Trots att det är vår tävlingsform så är inte tävlingsmomentet det viktigaste, utan att man tillsammans med sin partner samarbetar och utvecklar sig, både tekniskt och mentalt.

RANDORI: Är vår sparring. Man kan träna med både hårda tekniker och mjuka tekniker.

STYRKETRÄNING: I slutet av träningen avsluta man oftast med ett kort styrketräningspass. Det sker oftast i form av styrkegymnastik t.ex. armhävningar, situps, benböj etc., följt av stretching.

SEIHO: Är ackupressurmassage som används för att öka cikulationen i kroppen och benkorrigeringar i huvudsak i ryggraden.

GAKKA: Betyder ungefär teorilektion och innebär att man pratar om teoretiska saker i träningen eller om Shorinji Kempos filosofi, Kongo Zen.image


image
image